027 Dec 2019

Făcând asta după sex, vă veţi îmbunătăţi relaţia

Recomandări

by Maria Marian

Fiecare își dorește ca momentele intime din relația sa să nu se mai sfârșească. Obiceiurile pe care vi le creați s-ar putea să prelungească sau, di-mpotrivă, să pună capăt relației voastre. De aceea trebuie să cunoașteți ce e bine de făcut în doi, după o partidă de amor. Mai mult decât atât, specialiștii de la Universitatea din Toronto ne recomandă să facem asta pentru a îmbunătăți relația.

Un studiu publicat în „Arhivele Comportamentului Sexual” demonstrează că săruturile, mângâierile și comunicarea de după actul sexual sunt asociate cu o satisfacție sexuală sporită și cu o relație sănătoasă.

Kat Van Kirk, terapeut licențiat în căsătorii și sex, susține că oxitocina este principalul motor al acestui fenomen. Mulți dintre noi îl mai numim și hormonul dragostei, întrucât se eliberează în organism ca urmare a contactului fizic plăcut. Dar, ceea ce nu cunoaștem despre oxitocină e că acest hormon are puterea de a întări legătura dintre doi îndrăgostiți.

„Contactul fizic de după sex e tot o formă de comunicare. Vă poate ajuta să vă relaxați, să vă inhibați orice senzații de durere, emoțională sau fizică, și să vă apropiați emoțional și mai mult de partenerul dumneavoastră”, a declarat Van Kirk. Printre beneficii se numără și simplul fapt că mișcările tandre duc la și mai mult sex. „Giugiulindu-vă, puteți ajunge protagoniștii unui nou act sexual”, a mai adăugat specialistul.

Subiecții studiului au confirmat că viața de cuplu li s-a îmbunătățit după ce au început să petreacă cel puțin 15 minute unul în brațele celuilalt, la finele partidelor amoroase. Aceștia au mai adăugat că au devenit mai apropiați, iar comunicarea dintre ei mai eficientă.

Deci, știți ce aveți de făcut!