027 Dec 2019

10 motive pentru a vă alăpta bebeluşul

Alăptare

by Maria Marian

Alăptarea este un proces extrem de complex și frumos, și este benefic atât pentru bebeluși, cât și pentru mămici. Rezultatele unui studiu arată că alăptatul aduce beneficii sociale ce se manifestă de-a lungul întregii vieţi.

Iată câteva dintre ele:

1. Nutrienți și protecție

Laptele matern este ideal pentru bebeluș pentru a crește și a se dezvolta. Alăptarea, este un obicei creat care e benefic atât pentru mamă, cât și pentru copil. Laptele matern conține cantitatea perfectă de proteine, carbohidrați, grăsimi și minerale. Remarcabil este faptul că atunci când bebelușul crește, laptele se schimbă pentru a fi potrivit noilor necesități ale copilului. Laptele matern este mult mai ușor de a fi digerat decât formulele comerciale pentru copii.

Laptele matern conține anticorpi valoroși, care ajută la prevenirea bolilor și reduc riscul de a dezvolta alergii.

După naștere, primul lapte, numit Colostrul, are o culoare galbuie și oferă suport hidric, proteine, imunoglobuline, factori de crestere și suport nutitiv. Conține cantități mari de anticorpi și leucocite, cu proprietati antibacteriene, acest lucru este chiar și mai important dacă bebelușul dvs. s-a născut prematur.

2. Dezvoltă inteligența

Există studii care arată că copii care au fost alăptați natural au un rezultat IQ-ul mai bun, astfel alăptarea duce la îmbunătăţirea dezvoltării cognitive.

3. Este sigur

Laptele matern este mereu proaspăt, sigur și exact la temperatura potrivită.

4. Mărimea sânilor nu influențează cantitatea laptelui

Mărimea sânilor nu contează, sânii vor fi gata să producă laptele potrivit pentru copil imediat ce apare necesitatea. Imediat ce copilașul dvs. s-a nascut, hormonii încep să activeze să se producă mai mult lapte pentru bebeluș. Cu cât mai mult bebelușul este alăptat, cu atât mai mult lapte se produce.

5. Beneficii pentru mame

Alăptarea nu este benefică doar bebelușului, dar și dvs. Cercetătorii sugerează că alăptarea la sân scade riscul de a dezvolta cancer de sân sau ovarian, cât și osteoporoză.

Corpul arde calorii pentru a produce lapte, astfel ne și ajută să scapăm de kilogramele luate în timpul sarcinii, dar și stimulează hormonii care ajută organismul să se recupereze după naștere.

6. Continuă relația specială

Apropierea și comfortul în timpul alăptării întărește legătura dintre bebeluș și dvs. pentru a crea, cu timpul, o relție puternică plină de dragoste.

7. Beneficiile nu se opresc aici

Cercetătorii au arătat că laptele matern este atât de important și că este unicul aliment necesar pe post de mâncare sau băutură pentru primele 6 luni de viață pentru copilașul dvs. Începând cu vârsta de 6 luni, copii au nevoie de o varietate de alimente pe lângă laptele matern, care continuă să ofere nutriție și protecție. Multe mămici continuă să alăpteze la sân copii lor până la vârsta de 2 ani sau chiar mai mult timp, după cum se și recomandă.

8. Laptele matern este gratuit

Alăptarea la sân vă ajută să economisiți, alăptarea nu implică cheltuieli.

9. Este posibil și pentru mamele care lucrează

Bebelușul dvs. poate profita de beneficiile laptelui matern chiar dacă planuiți să lucrați sau să vă reluați studiile. Puteți folosi pompa și face rezerve să fie în casă cât dvs. lipsiți. Laptele matern poate fi înghețat pentru următoare utilizări.

10. Este bine pentru planetă

Alăptarea la sân este benifică atât pentru copilul dvs., pentru dvs., cât și pentru planetă, Alăptarea se face într-un mod atât de simplu și echilibrat, fară poluare, ambalaje sau deșeuri în plus.

Sfaturi: Alăptarea este naturală, dar să învățați să alăptați bebelușul poate lua ceva timp și e nevoie de răbdare. Sunt multe grupuri și persoane disponibile să vă ajute, așa cum sunt consultanții în alăptare și lactație, medicul dvs., membri de familie sau prietene care au alăptat.

Sugestii: O mamă care alăptează trebuie să aibă o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru ajuta corpul să producă lapte și să ofere bebelușului tot ce este mai bun.